Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Még három napot kell kibírni a kánikulából, utána normálisabb lesz az időjárás, jön az ősz

2019. augusztus 31. 13:45 - szerző: 168 Óra

Három napon belül véget ér a nyár, hétfő délután nyugatra már megérkezik a hidegfront. Néhol erős, viharos szél várható, keletre viszont csak kedden ér a lehűlés. Addig pedig forró, afrikai eredetű léghullámok alakítják az időjárást – jelentette be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton napsütéses idő várható, általában 30-35 fok közötti hőmérséklettel. Délután és este némi zápor kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző, a legmelegebb az ország dél-keleti részén valószínű.

Vasárnap a csapadék esélye is csökken, a hőmérséklet szombathoz hasonló lesz.

Hétfő délig még lényeges változás nem lesz, addig 30 fok körüli hőmérséklet várható. Délután érkezik a hidegfront záporral, zivatarral, erősödő széllel, amely fokozatosan halad keletre.

Kedden a Dunántúlon már 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet, ott tartós eső is lehet, erős, viharos széllel. Délkeleten még 30 fok is lehet, de fokozatosan ott is mérséklődik majd a meleg, ott főként záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Vagyis nagy lesz a különbség a nyugati és a keleti országrész között a hőmérsékletet illetően.