Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kanapéválasztás egyszerűen? Avagy mire figyeljünk, ha kanapét veszünk

2020. február 19. 17:30 - szerző: Szponzorált tartalom

A legfontosabb azt meghatározni, mi is a kanapé pontosan, mert bármilyen meglepő is, rengetegen a bútorboltban, vagy a bútorwebáruházban szembesülnek azzal, hogy a nekik tetsző “kanapé” pont egy manapság divatos U form ülőgarnitúra. 

A Wikipédia meghatározása szerint: 

A kanapé háttámlával és kényelmes karokkal ellátott széles, kárpitozott ülőbútor, legalább két személy részére. 

Az ülőgarnitúra ezzel szemben több tagból áll, minimum egy kanapét és fotelt is tartalmaz. Valamint a sarokkanapét is sokan keverik, a már fentebb említett, nagyobb U form ülögarnitúrákkal.

Ezért ha már eldöntötted, hogy nappalidba csak egy, egy tagból álló, kényelmes, akár fix, vagy ággyá alakítható kanapéra, vagy sarokkanapéra van szükséged, akkor az alábbi szempontokat vedd figyelembe a választásnál.

Legfontosabb szempont, a pontos méret, ahová kanapénkat szeretnénk helyezni. Nagyobb nappaliknál, a térben elhelyezett kanapék esetén, ez nem is annyira releváns, mint a kisebb helyekre, sarkokba, vagy akár kamasz szobákba szánt, ágynak nyitható kanapéknál, fontosabb, is mint azt gondolnánk.

 

A méret mellett, a másik fontos szempont a huzat anyaga. Ha leginkább, csak a nappalink egyik design eleme, amire néha leülünk olvasni, kávézni, akkor választhatunk, finomabb, kényesebb huzatú kanapét. Azonban, a legtöbb esetben, kanapénk ennél sokkal nagyobb igénynek van kitéve, erre a strapabíró, vastag vászon, szövet, vagy a zsákszövet a legalkalmasabb. 

Bútorunk élettartamát, jelentősen meghosszabbíthatjuk, egy mosható, erős anyagú kanapéhuzattal is. 

Ha ezek alapján biztosak vagyunk a dolgunkban, akkor elég, ha a neten felkeresünk egy bútor, vagy csak kanapékat, ülőgarnitúrákat, sarokkanapékat forgalmazó webáruházat, és ez alapján megrendeljük online a bútort. Ez járhat olyan előnnyel is, hogy vannak webshopok, akik ingyen kiszállítják kanapénkat, míg az üzletben vásárlásnál, ez nagyon ritkán fordul elő.

A bizonytalanoknak sem kell azonban elcsüggedniük, mert találtunk olyan webáruházat is, akik az online kereskedelem mellett, több bútorüzlettel is rendelkeznek, így a megrendelés előtt, felkereshető az üzlet, és kipróbálható, a kiszemelt bútordarab. 

Válasszunk bármilyen kanapét is, használjuk ki minden funkcióját, családi közösségi térként, baráti beszélgetések helyszínéül, vagy a kedvenc délutáni szunyókálásunk elengedhetetlen kellékeként.