Valaki úgy gondolta, jó ötlet lesz, hogy egy dobozban otthagy egy csaknem másfél méteres kajmánt a Tropicarium előtt

2019. augusztus 11., 21:14

Szerző:

Pápaszemes kajmánt hagyott valaki egy bútorlapokból összeállított dobozban vasárnap reggel a Tropicarium előtt – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. Az állatkert munkatársai először annak ellenére viccnek tartották a doboz jelenlétét, hogy piros filccle rá volt írva, hogy egy 130 centiméteres hüllő lapul benne, amely harap, de aztán gyorsan kiderült, hogy szó sincs viccről. Pápaszemes kajmánt Magyarországon csak állatkertek tarthatnak, azt amelyet a Tropicarium előtt hagytak, most egy  édesvízzel párásított helyiségben zárták el. Egészségesnek tűnik, de egyelőre rejtély, ki és hol tartotta eddig. a Tropicariumnak már van egy pápaszemes kajmánja, mellé nem tehetik, így valószínűleg egy másik állatkertbe viszik át. 

A pápaszemes kajmán aligátorféle, vadon Közép-Amerikában és dél Amerikai északi részén él. Két és fél méteresre is megnőhet, az emberre nem igazán veszélyes – főleg halakat eszik –, viszont elég nagyot tud harapni. 

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.