Kacsacombot ajánl karamellizált almával ma ebédre Fásy Ádám

2019. október 27., 09:50

Szerző:

„Főételként kacsacombot ajánlok karamellizált almával, sült hagymás burgonyával. Desszertként pedig egy olyan édességet kínálok, amelyet a közhiedelem szerint 1849-ben alkottak meg I. Ferenc József tiszteletére, az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvő Bad Ischl városában.”

„Eredetileg rumos csokoládékrémmel töltötték, de ma már számos változatát ismerjük. Ez alkalommal baracklekvárral töltve, dióval és mazsolával megbolondítva készítettem el. Az ebéd 1020 kcal/fő értéket tartalmaz, az ára pedig 1090 Ft/fő” – írja a Blikk olvasóinak Fásy Ádám, és jó étvágyat kíván.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.