Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Különös ábrákkal jelölik meg a betörésre kinézett lakásokat a bűnözők a pesti lakótelepen

2019. augusztus 26. 10:32 - szerző: 168 Óra

Dermesztő.

Ellepték az újpalotai panelházakat a furcsábbnál furcsább apró firkák. A lakások ajtaja mellé kerülnek fel a rejtélyes jelek. Az egyik Nyírpalota úti lépcsőházban szinte minden második emeleten megjelölték egyik-másik ajtót. A lakók meg vannak róla győződve, hogy a betörők tartanak terepszemlét, és annak eredményét kódolják a jellel – írja a Ripost.

„Az újpalotai Facebook csoportban láttam a figyelemfelhívást, hogy valakik jelölgetik a lakásokat. Akkor döbbentem rá, hogy a mi csengőnk mellett is vannak ilyen firkálmányok. Rohantam ki, hogy gyorsan lekaparjam onnan, de kettő még fent van közülük, nem bírtam leszedni" – avatta be a lapot egy helyi lakó. De még ijesztőbbe is mondott: az utóbbi hetekben többször előfordult, hogy valaki kopogtatott az ajtón, de mire néhány másodperccel később ajtót nyitott, már nem volt ott senki. 

A Ripost munkatársai bejárták az egész lépcsőházat, és több ajtócsengő mellett láttak a furcsa jeleket. 

Üres karika, teli karika, kereszt és különböző vonalak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt javasolja, hogy bármilyen gyanús jelenséget észlelnek, forduljanak hozzájuk a lakók.