Imádják a britek Budapestet, főleg, mert itt lehet majdnem a legolcsóbban berúgni

2018. április 28., 15:03

Szerző:

Szarajevó, Belgrád és Krakkó mellett Budapest is felkerült a legolcsóbb városokat ajánlgató listára, melyet az Express című lap készített, hogy segítse a brit turisták célpontválasztását a közelgő hosszú hétvégére. Magyarország amúgy is célpont – többi között a bulizni vágyó fiataloknak – írja a Népszava.

A lap Budapestet azzal ajánlgatja, hogy az egyik legolcsóbb város Európában, a templomok mellett ajánlják a sétálóutcákat, a termálfürdőket, a fantasztikus ételeket, és hangsúlyozzák, mindezt meg lehet úszni kevés pénzből – írja a lap.

A világ városainak aktuális árait tűpontossággal ismertető Numbeo c. site szerint ma Budapesten a közepes kocsmákban átlagosan 1 euró 44 centbe került egy korsó (fél liter) hazai sör. Összeahonlításképpen ugyanez, ugyanott Bécsben 3,60, Londonban 5,62, Párizsban 6,25, Oslóban 8,27 (!) euró. De még a hivatkozott Belgrádban is drágább a sör egy kicsit, ott 1,52 eurót kérnek egy korsóért. 

Nem vitás, tényleg remek helyre születtünk, de persze norvég keresettel még pompásabb lenne. 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.