Ilyen csak a filmekben van! Beperelte jótevőit egy hajléktalan, amiért ellopták a neki gyűjtött adományokat, majd kiderült, az egész történet hazugság

2018. november 15., 19:34

Szerző:

Augusztusban írtunk Johnny Bobbitt Jr. történetéről, arról a veteránból lett hajléktalanról, aki az Egyesült Államokban és végül világszerte ismert lett azzal, hogy összekoldult húsz dollárját egy póruljárt nőnek adta, hogy az tankolhasson belőle. A 28 éves Kate McClure és barátja a 39 éves Mark D'Amico hálából egy GoFundMe oldalt nyitottak, ahova ismeretlenek küldhettek pénzt a hajléktalan jótevőnek.

Johnny Bobbitt Jr, Kate McClure és barátja, Mark D'Amico
Fotó: ABC News

Most kiderült, hogy a jótett története és az egész, úgy ahogy van egy szemen szedett hazugság és csalás volt.

A közösségi oldalakra kitett beszámoló szerint még tavaly történt, hogy a 35 éves, egykor az amerikai haditengerészetnél szolgáló Bobbitt nem csak hogy odaadta az aznap összekoldult húsz dollárját a nőnek, akinek kocsijából út közben kifogyott a benzin, de el is ment hogy vigyen neki egy kannával, miután megbizonyosodott róla, hogy a nő addig bezárja magát az autóba, hogy ne essen baja az út mentén.

McClure és barátja olyan hálásak voltak a férfi jó cselekedetéért és figyelmességéért, hogy a végén összesen 402 ezer dollárnyi (115 millió forintnyi) összeget gyűjtöttek neki.

Itt azonban nem ért véget a történet. Nyáron, az ABC News által megszerzett perirat szerint Bobbitt feljelentette a párt, amiért azok nem adtak neki hozzáférést a teljes összeghez, csak csepegtettek neki és úgy vélte, maguk is felhasználnak belőle, hogy egy olyan élet színvonalon élhessenek, amit maguktól nem tudnának finanszírozni.

Az NBC News legfrissebb információi szerint azonban mindhárom érintett együtt találta ki a jótett történetét, hogy adományokat csaljanak ki ismeretlen emberektől. Bobbitt, McClure és D'Amico is bíróság elé kell álljon összeesküvés, rablás és csalásért.