Így készülnek a szülésre Katalinék

Születése pillanatától luxuskörülményekre számíthat Vilmos és Katalin első gyermeke, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, akinek néhány napos kórházi tartózkodása várhatóan több mint 3,4 millió forintnak megfelelő összegbe kerül majd a szülőknek.

2013. július 12., 13:50

Katalin a St. Mary's Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét. Ugyanitt született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is. A The Sun brit bulvárlap utánajárt a várható költségeknek: az első éjszaka körülbelül 2,2 millió forintba, minden további éjszaka 750 ezer forintba kerül. Így ha Katalin hercegnő a gyermek megszületése után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat, írja a

Life.

Ezért a pénzért azonban luxusszállodákat megszégyenítő ellátás jár. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet a hercegi kismama és férje éppen megkíván. A lakosztályban műholdas televízió, wifi, koktélbár és naponta cserélt friss virágcsokor-költemény szolgálja majd Katalin és a valószínűleg szintén beköltöző Vilmos kényelmét.

Bármikor érkezzék is a gyermek, az már bizonyos, hogy hazatérte után sem marad ágy és ruha nélkül. A Kensington-palota – Vilmos és Katalin hivatalos rezidenciája – a minap bejelentette ugyanis, hogy a finn kormány egy „babadobozt” küldött ajándékba a hercegi házaspárnak. A dobozban, amelyet Finnországban hagyományosan minden várandós kismama megkap, a rugdalózótól, a fürdőlepedőtől, a hajkefétől és a körömollótól kezdve a hagyományos szövetpelenkán át a képeskönyvekig és a rágcsálható játékokig minden szükséges felszerelés megtalálható, és maga a doboz akár bölcsőként is szolgálhat.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.