Így készülnek a szülésre Katalinék

2013. július 12. 13:50

Születése pillanatától luxuskörülményekre számíthat Vilmos és Katalin első gyermeke, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, akinek néhány napos kórházi tartózkodása várhatóan több mint 3,4 millió forintnak megfelelő összegbe kerül majd a szülőknek.

Katalin a St. Mary's Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét. Ugyanitt született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is. A The Sun brit bulvárlap utánajárt a várható költségeknek: az első éjszaka körülbelül 2,2 millió forintba, minden további éjszaka 750 ezer forintba kerül. Így ha Katalin hercegnő a gyermek megszületése után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat, írja a

Life.

Ezért a pénzért azonban luxusszállodákat megszégyenítő ellátás jár. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet a hercegi kismama és férje éppen megkíván. A lakosztályban műholdas televízió, wifi, koktélbár és naponta cserélt friss virágcsokor-költemény szolgálja majd Katalin és a valószínűleg szintén beköltöző Vilmos kényelmét.

Bármikor érkezzék is a gyermek, az már bizonyos, hogy hazatérte után sem marad ágy és ruha nélkül. A Kensington-palota – Vilmos és Katalin hivatalos rezidenciája – a minap bejelentette ugyanis, hogy a finn kormány egy „babadobozt” küldött ajándékba a hercegi házaspárnak. A dobozban, amelyet Finnországban hagyományosan minden várandós kismama megkap, a rugdalózótól, a fürdőlepedőtől, a hajkefétől és a körömollótól kezdve a hagyományos szövetpelenkán át a képeskönyvekig és a rágcsálható játékokig minden szükséges felszerelés megtalálható, és maga a doboz akár bölcsőként is szolgálhat.