Idősebbek is elkezdhetik: Sir David Attenborough 94 évesen regisztrált az Instagramra

2020. szeptember 24. 19:44

A világhírű brit természettudós, David Attenborough 94 évesen regisztrált az Instagramra, mert bízik benne, hogy változásra inspirálhatja az embereket - írja a hvg.hu.

David Attenborough vagyok, az elmúlt hatvan évben találkozhattak velem a rádióban és a televízióban, de ez az első alkalom, hogy itt vagyok az Instagramon is – mondja a beköszönő videóban. "Azért vagyok itt, azért tanulom a kommunikációnak ezt a számomra nagyon új formáját, mert mindannyian tudjuk, hogy a világ nagy bajban van. Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánból, és a listát még nagyon sokáig lehetne folytatni. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni: a következő hetekben több videót is rögzítek, amelyekben elmagyarázom, mik a problémák és hogyan kezelhetjük őket. Csatlakozzanak hozzám, vagy ahogy a rádióban mondtuk mindig: maradjanak velünk" – mondta a felvételen.

A videó melletti bejegyzésben az áll, hogy bár Attenborough kifejezetten erre a felületre készíti majd ezeket a videókat, a fiók működtetésében "Jonnie és Colin" (azaz Colin Butfield és Johnnie Hughes) segít majd, akik korábban együtt dolgoztak a természettudóssal az Egy élet a bolygónkon című műsorban.

 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,