Hetven kutyatetemet találtak egy illegális prázsmári állatmenhelyen

2019. január 18., 14:44

Szerző:

Vizsgálatot indított a Brassó megyei rendőrség, miután csaknem húsz kutyatetemre bukkantak egy prázsmári ingatlanban, ahol állítólag illegális kutyamenhely működött – írja a Transindex.

A prázsmári rendőrséget csütörtök délben értesítették arról, hogy ebtetemekre bukkantak egy ingatlanban. A helyszínre kiszállt rendőrök 17 elpusztult kutyát találtak az épület több helyiségében.

A brassói Millió Barát Egyesület elnöke, Paula Ciotloş viszont úgy tudja, hogy 

hetven állattetemet találtak az ingatlanban, és az elpusztult állatok között macskák is voltak.

Mint mondta, az illegális állatmenhely Rainbow Shelter név alatt működött, és egy brassói személy vezette. Állítása szerint a létesítménynek semmiféle engedélye nem volt, és azokat sem engedték belépni ide, akik kutyákat küldtek megőrzésre, fizetség ellenében – jelentette a lap.

Az elhízás világszintű probléma: a Föld lakosságának 51 százaléka, vagyis több mint négymilliárd ember küzd túlsúllyal, ami nagyrészt az egészségtelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz minőségű ételeknek köszönhető.

Alvászavarról akkor beszélünk, ha valaki lámpaoltás után félórával még nem alszik, ill. a probléma egy hónapon túl is fennáll. Az alváshiánynak komoly szervi – és pszichológiai következményei is lehetnek, ezeket csak akkor lehet hatásosan kezelni, ha szorongás áll a problémák hátterében.