Hét év alatt 259-en haltak bele az extrém szelfizésbe

2018. október 25., 12:27

Szerző:

Egy világszintű felmérés szerint 2011 és 2017 között összesen 259-en haltak bele abba, hogy extrém helyeken és helyzetekben akartak szelfit készíteni magukról. Az adatokat sajtóhírekre alapozzák, a valódi szám minden bizonnyal ennél jóval magasabb lehet.

Fotó: Twitter

A felmérés többek között azért készült, mert egy amerikai szervezet szelfizni tilos zónákat szeretne felállítani veszélyes területeken. Ezek között szerepelnek a magas épületek és építmények, meredek hegyek és tavak, ugyanis ezek azok a területek ahol a legtöbb haláleset bekövetkezett. Fulladás és közúti baleset, állattámadás, fegyver általi halál is bekövetkezett egy-egy önportré kedvéért.

Az összesítésből az is kiderült, hogy az áldozatok 72 százaléka férfi volt és hogy Indiában, Oroszországban, az Egyesült Államokban és Pakisztánban következett be a legtöbb tragédia.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.