Hatalmas pusztítást végzett a vihar Magyarország középső részén

2019. június 16. 20:41 - szerző: 168 Óra/MTI

Sok munkát ad a vasárnapi vihar a tűzoltóknak Bács-Kiskun és Pest megyében, kidőlt fák, lefújt tetőcserepek és leszakadt vezetékek miatt hívták őket.

Katasztrófavédelmi közlések  szerint a Bács-Kiskun megyei Soltszentimrén egy ház tetejéről fújta le a szél a cserepet, Bócsán, az 54-es főút több szakaszán fák borultak az úttestre megállítva a forgalmat. Nagybaracskán, a Szent István utcában a leszakadt elektromos vezeték az úttestre lóg, ezért a tűzoltók az áramszolgáltató szakembereit is értesítették, Izsákon, a Szabadság téren pedig egy fa dőlt egy üres személyautóra. Az orgoványi Felsőjárás tanyán egy hatméteres akácfa dőlt egy lakóépületre, Fülöpszálláson, a Székekpuszta tanyánál szintén egy kidőlt fa okoz gondot. Bácsalmáson a tanyasornál a leszakadt villanyvezeték miatt kérték a tűzoltók segítségét, Kiskunhalason pedig egy lakóház kerítését törte össze egy kidőlt fa.

Baranya megyében Komlóra sújtott le félelmetes erővel a vihar, jég esett az égből, az utcák folyóvá változtak.

Pest megyében Tápiószeléről érkezett a legtöbb riasztás: a Jókai úton a villanyvezetékre, a település és Tápiógyörgye között pedig egy autó elé dőlt egy fa. A Györgyei úton nemcsak az elektromos vezetéket, de a távközlési kábeleket, illetve egy lakóház tetejét is megrongálta egy kidőlt fa, a Lehel úton pedig egy kerítésre dőlt fa a gázvezetékben is kárt tett. 

A Tolna megyei Hőgyészen, Szálláspusztán villám csapott egy lakóházba, a lakók porral oltóval eloltották a tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt, az egységek pedig egy vízsugárral fejezték be a végleges oltást. A villámcsapás következtében az épület elektromos hálózata és berendezései megsemmisültek.

A vihar vonul kelet felé, a MetHír Facebook-oldalán több videó és fénykép is van az ítéletidőről Szentestől Tiszafüredig.