Három évet kapott a gyilkos hajlamú gyulai kukabűnöző

2018. november 20., 16:03

Szerző:

Az első fokon eljárt Kecskeméti Törvényszék 2018 májusában K. R. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A vádlott 1990-es évek óta áll rendszeres orvosi kezelés alatt. 2016 márciusában, Gyulán a szomszédja előtti utcaszakaszon kiabált,

a kerítésen belülről kiemelte a kukát, kiöntötte annak tartalmát, majd a szemetet visszadobálta az ingatlan udvarára.

Ezután bement a ház udvarára a hátsó udvar felől, és ott különböző eszközöket dobált át a másik udvarra. Az ingatlan tulajdonosa kihívta a rendőröket, akik felszólították a vádlottat, hogy hagyja abba a dobálást.

A vádlott erre durva szavakkal válaszolt, majd egy kisebb

tárgyat dobott az egyik törzsőrmester felé, akit a mellkasán talált el.

A sértett ekkor mentőt hívott a vádlott számára.

Ekkor a vádlott anyja arra kérte a sértettet, hogy várják meg a mentőket, mert a fiának csak gyógyszerre van szüksége. Ugyanakkor azt nem közölte, hogy a vádlott rendszeres pszichiátriai kezelés alatt áll. A mentők érkezése előtt a sértett újra megpróbálta „lecsendesíteni” a vádlottat, azonban a férfi megindult a sértett felé és egy késsel

két alkalommal a jobb lapockájába szúrt.

Ekkor a másik törzsőrmester kicsavarta a vádlott kezéből a kést és megbilincselte a vádlottat. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a halál bekövetkezésének reális veszélye fennállt – írja a birosag.hu.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.