Itt a lista, mit esznek a politikusok karácsonykor

2019. december 23., 09:06

Szerző:

Összeállítást készített a Blikk arról, hogy ünneplik a karácsonyt a politikusok, ki milyen menüvel készül az ünnepekre.

A Fidesz főszakácsa, Németh Szilárd családjánál hétfogásos lesz a karácsonyi menü.

– A karácsonyi menü nálunk hagyomány és személyes kívánság keveréke. Ebédre töltött káposzta dukál, ezt mindenki díjazza, friss fehér kenyérrel és tejföllel. Este, aki szereti, nyithat salátával, ez a juhtúrós változat feleségem, Ildikó kedvence. A halászlé filével, ikrával és haltejjel édesanyám kívánsága és hagyománya, de mindannyian komáljuk. A fiam, Bendegúz a tengeri halak, rákok, kagylók nagy pusztítója, így a lazac neki készül, „Ramsay módra”. A kacsa igazi karácsonyi eledel, az édesanyám által készített hagyományos sütikkel együtt

– mesélte a lapnak a Fidesz-alelnök és államtitkár, aki a főzésen kívül a karácsonyfát is beszerzi.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

Gyurcsány Ferenc DK-elnök karácsonykor is szívesen irányít.

– A karácsonyi menüt mindig én készítem a családnak, egy kivétellel, ami a feleségem, Dobrev Klára specialitása, ez pedig a bolgár hagyományok szerint készített, savanyú káposztába tekert mazsolás rizs

– árulta el a lapnak. Idén Gyurcsányéknál a menü húsleves, halászlé, harcsa citromos-kurkumás mártásban és mákos guba lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban beszámolt a Blikknek, hogy miképp zajlik náluk a karácsony. Felesége főzi meg a leveseket és a halakat, Orbán Viktor pedig a sertés- és marhahúsokért felel, de szívesen besegít a kedvenc ünnepi ételük, a tejfölös-tormás csuka elkészítésébe is.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt épp a karácsonyi nagybevásárlás közepén érte utol a lap. Mivel náluk nagy a család, mozgalmasan telnek az ünnepek. 

– December 22-e mindig a barátoké. Idén nálunk lesz a közös vacsora, amire csirkepörkölttel, a gyerekeknek pedig csirkecombbal készülök. December 23-án a férjem szülei várnak minket, oda anyósom isteni pulykájához mindig én viszem a salátát, 24-én az én szüleimhez pedig minden évben rácpontyot készítek, ezt az egész család imádja

– árulta el a politikus. Hozzátette, hogy a desszert sem maradhat le az ünnepi menüről, ami náluk gluténmentes méteres kalács, ezt az egész család együtt készíti el.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.