Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Gigantikus teknősszörnyet talált egy kutya a Holt-Marcalban – Fotó!

2019. június 7. 16:52 - szerző: 168 Óra

2905 gramm a súlya annak a sárgafülű ékszerteknősnek, amelyet két napja talált Tánczos Roland kutyája, Rafi Győrben. Egy ilyen teknős átlagosan egy kilósra nő meg,  a 2905 gramm csaknem a háromszorosa. A Xantus-állatkert befogadja az állatot.

Tánczos Roland maga is tart otthon teknősöket, így azonnal felismerte, hogy nem mindennapi példányt talált a kutyája a Holt-Marcalban. Hazavitte, lemérte, így lett számára nyilvánvaló, hogy vélhetően rekord (vagy ahhoz közeli) súlyú állat van a kezében: 2905 grammot mutatott a mérleg. A neten fellelhető cikkek szerint ehhez hasonlót 2015-ben Budapesten fogtak ki a főváros legnagyobb állóvizéből, a XVI. kerületi Naplás-tóból. Az az ékszerteknős 2,8 kilós volt, s rekordméretűnek nevezték.

Fotó: wikiwand

Tánczos Roland felajánlotta, hogy a rekordméretű állatot odaadja az állatkertnek, így azt a vadaspark tavában – ahová kerül – más is megnézheti majd – írta a Kisalföld.