Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Kozmai utcai zsidó temetőben helyezné el Gábor Zsazsa hamvait az özvegye, de van némi probléma ezzel

2020. július 21. 15:43 - szerző: 168 Óra - forrás: Blikk

Még idén teljesülhet Gábor Zsazsa végakarata, de ehhez az özvegyének, Frédéric von Anhalt hercegnek Magyarországra kell költöznie – írja a Blikk.

Gábor Zsazsának az amerikain kívül nem volt más állampolgársága, és hiába írta bele a testamentumába, hogy Budapesten szeretne nyugodni, az urnája csak akkor kerülhet ide, ha előbb én bizonyítom, hogy életvitelszerűen itt tartózkodom. Augusztusban költözöm Budapestre 4-5 hétre. Ezt is most készítem elő – magyarázta von Anhalt herceg, aki a múlt hét végén érkezett a magyar fővárosba, majd hétfőn a Kozma utcai zsidó temetőbe vezetett az első útja.

Frédéric von Anhalt a sírhelyhez érve elcsodálkozott, hogy nemcsak a Golden Globe-díjas hollywoodi filmdíva édesapja, az 1962-ben elhunyt Gábor Vilmos nyugszik ott, hanem a második felesége is, az 1979-ben elhalálozott Gábor Vilmosné

Helyhiány miatt arra sajnos nincs lehetőség, hogy néhai Gábor Vilmos és neje nyughelye mellett biztosítsunk sírhelyet néhai Gábor Sára számára, de a rabbinikus bíróság és Chevra Kadisa vélhetően kedvezően bírálná el von Anhalt úr kérvényét, ha elfogadhatónak tartaná, hogy ebbe a sírba kerüljön néhai házastársa urnája – magyarázta Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója.

„Ezt alaposan meg kell fontolnom, mert nem vagyok biztos abban, hogy Zsazsa ezt akarta volna, viszont a főrabbi érvelése is meggyőző volt, miszerint a zsidó temetőben lenne a helye. Nem könnyű helyzet, de még tájékozódni szeretnék, mielőtt döntök" – vázolta Frédéric von Anhalt. A herceg 35 évet töltött együtt a dívával, aki százévesen, 2016-ban halt meg.