Futsal torna a Kárpát-medencei magyar egyetemeknek

Negyedik alkalommal rendezi meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közösen a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

2013. március 17., 11:58

Idén öt országból érkeznek csapatok az ELTE-re. A torna helyszíne az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe lesz. A felvidéki Selye János Egyetem, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, az erdélyi Babes-Bolyai Egyetem, Sapientia Egyetem és az Újvidéki Egyetem csapatai képezik a torna résztvevőinek felét.

A Debreceni Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és a házigazda ELTE lesznek az anyaországi intézmények képviselői. Összesen tizenhat futsal csapat és tizenkét női röplabda csapat küzdelmeire kerül sor a rendezvény két napja alatt.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott tornának célja, hogy a Kárpát-medence magyar egyetemein tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton keresztül szervezzünk közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt összekötve a mozgás és a versenyzés örömével.

A torna célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi sport fejlesztésének fontosságára és a magyar közösségek kapcsolatának ápolására.

Ehhez minden évben egy-egy jótékonyság esemény kapcsolódik. Felhívásunkkal a magyar sport és felsőoktatás szereplőit, véleményformálóit, vezetőit kívánják megszólítani, hogy támogassák ebben az évben a Kárpátalján, az ukrán határ mellett fekvő Tiszakeresztúr Általános Iskolájának diákjait sportfelszerelésekkel, sporteszközökkel.

Fővédnök:

Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó

A KEK-en résztvevő csapatok, játékosok érkeznek:

Erdélyből: a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, a kolozsvári Műszaki Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviseletében;
Felvidékről: a komáromi Selye János Egyetem képviseletében;
Vajdaságból: az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Kárpátaljáról: a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola
Magyarországról: a Debreceni Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseletében.

A csapatok, játékosok a helyi egyetemi, egyetemek közötti futball bajnokságok kiemelkedő szereplői.

Helyszín: ELTE Sportcsarnok, 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u. 10.

Program:
Március 21-én ünnepélyes megnyitó és sorsolás az ELTE Bölcsészettudományi Karán
Március 22-én csoportmérkőzések, este Magyarország-Románia VB selejtező meccsnézés
Március 23-án rájátszás mérkőzései, Cheerleader verseny 16 órától, Döntő 17 órától, Díjátadó 17:30-tól

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.