Futótűzként terjed a neten a cigiző orángutánról készült videó

2018. március 7. 18:22 - szerző: 168 Óra

Cigarettázó orangutánt filmeztek le a hétvégén Indonézia egyik rosszhírű állatkertjében, amely bentlakóinak éheztetése és rossz egészségi állapota miatt már régóta szerepel az állatvédő szervezetek feketelistáján – írja a 24.hu.

Az eset vasárnap történt az indonéz fővárostól, Jakartától nagyjából 120 kilométerre délnyugatra fekvő Bandung állatkertjében. Egy fiatal férfi bepöckölte az állat kifutójába félig elszívott cigarettáját, amelyet a borneói orangután felszedett a földről és a látogatók kacagása közepette szakszerűen elszívta:

Az Ozon nevű 22 éves állatról készített felvétel futótűzként terjed az interneten.

Az Indonéz Állatjóléti Társaság alapítója, Marison Guciano szerint a férfi bűncselekményt követett el, ám a felelősség elsősorban a magánkézben lévő intézményt terheli a látogatók ellenőrzésének és felvilágosításának elmulasztása miatt.

A probléma gyökere azonban az, hogy nincsenek az állatok jólétére vonatkozó előírások az az indonéz állatkertekben. Csaknem az összes ilyen intézmény rossz állapotban van, a ketrecektől és a szükséges táplálékok hiányától kezdve az állatok egészségi állapotáig

Az állatvédők jó ideje követelik a bandungi intézmény bezárását, miután fotók készültek az állatkert csontsovány maláj medvéiről, ahogy a látogatóktól próbálnak ételt szerezni.