Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Fülesbaglyok foglalták el a kengyeli gólyapár régi fészkét, de végül békésen rendezték a konfliktust

2019. május 15. 11:48 - szerző: 168 Óra

Fülesbagoly-pár foglalta el Kengyel egyetlen fehér gólya párjának évek óta használt fészkét – tudatta Facebook-oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park.

A községben telelő erdei fülesbaglyok közül egy pár úgy gondolta, hogy a februárban és március elején üresen álló gólyafészket foglalják el. A baglyok nyolc tojásból álló fészekalján már javában kotlott a tojó, amikor a fehér gólyák visszaérkeztek a fészkükre. Csak néztek meglepődve.

A gólyák azonban békésen fogadták el a kialakult helyzetet és néhány nap alatt új fészket épített a szomszédos oszlopon.

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park

Időközben a bagolyfiókák is kikeltek, és szépen cseperednek a fészekben, míg „szállásadójuk” a közelben a kotlással és a tojások rendszeres forgatásával van elfoglalva.

Legutóbb Mattyon foglalt gólyafészket egy bagoly, amely általában nem épít magának fészket, hanem többnyire varjak vagy szarkák elhagyott otthonaiba költöznek. 

(A Sokszínű Vidék nyomán)