Földbe csapódott rakétájával Mad Mike, a laposföldhívő barkácsűrhajós

2020. február 23., 12:20

Szerző:

Saját készítésű, gőzhajtású rakétájával zuhant le és meghalt szombaton Mike Hughes, Guinnes-rekorder barkácsűrhajós, vagy ahogyan a világ ismerte, Mad Mike.

Mike Hughes, alias Mad Mike egyik saját gőzhajtású rakétájával

A 64 éves férfi kísérleteinek többnyire az volt a célja, hogy rakétái segítségével – 1525 méter magasságig emelkedve –a saját szemével láthassa, és persze a világ számára bizonyíthassa, hogy a földgolyó lapos. A szombati kísérlet célja ugyanakkor az volt, hogy a lehető legközelebb jusson az űrhöz, azaz a 100 kilométer magasságban húzódó Kármán-vonalhoz, mégpedig egy tévéműsor, a Science Channek sorozata kedvéért. 

A kilövésről készült felvételen azt látni, hogy amint elstartol a rakéta, leszakad róla az ernyő, röviddel később pedig a földbe csapódik – számol be a TMZ cikke alapján az Index.

 

 

A baleset a kaliforniai Barstow közelében történt, ismerői a zuhanás után úgy nyilatkoztak, Mike annyira élte az álmait, hogy más halált nem is képzelt volna el magának.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.