Felmentették Balázst, aki kétmilliós kárt okozva levizelte a Wizz Air járat konyháját

2019. február 8., 13:41

Szerző:

Hatezer euróra perelte a Wizz Air az egyik utasát, amiért még 2014-ben levizelte egyik gépük konyháját.

Az Airbus Budapestről indult és Eindhovenben landolt, amikor a férfi, B. Balázs már nem bírta tartani a vizelési ingert, és ezért megkérte a légiutas-kísérőt, engedje be a vécébe, ami ilyenkor már zárva van. A hölgy mondta, hogy nem teheti, de pár perc múlva a terminálon elvégezheti dolgát. A férfi ekkor eresztette a vizeletét a konyha falára - írja a Bors. A légitársaság szerint a kár, amelyet a férfi okozott 5778 eurónyi élelmiszer, 85 euró takarítás és 100 euró a fertőtlenítés, azaz összesen kétmillió forint.

Másodfokon a Szekszárdi Törvényszék hozott ítéletet, felmentve a férfit. Ügyvédje a Borsnak azt mondta, a bíró indoklása szerint a férfi a műveletet olyan körülmények között végezte, ami végszükségnek minősül. Ez pedig a büntethetőséget kizáró ok.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.