Féllábú Mikulással hívják fel a figyelmet a cukorbetegségre

2018. december 7. 12:53 - szerző: 168 Óra

Rendhagyó kampánnyal, féllábú Mikulással hívja fel a figyelmet a cukorbetegségre a Mediator ügynökség és a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége – írja a kreativ.hu.

December 6-én szokatlan plakátokat helyeztek ki a Batthyány téren, amelyen a csokimikulás jelenik meg, ezúttal azonban műlábbal.

– Az időzítés nem véletlen, hiszen mikor is lehetne jobban ráirányítani a figyelmet a túlzott cukorfogyasztásra, és az ezzel is kapcsolatba hozható 2-es diabétesz veszélyeire, mint Mikuláskor, amikor minden az édességekről szól – áll az ügynökség közleményében.

 

A diabétesz világnapja alkalmából elhelyeztek egy interaktív Cukorbombát is az Árkádban. Ennek lényege az volt, hogy az egészséges életmóddal, diabétesszel és annak megelőzésével kapcsolatos kérdésekre kellett a megadott idő alatt válaszolniuk, hogy elkerüljék a cukorbomba felrobbanását.

A diabétesz egyre elterjedtebb betegség, ma Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Óvatos számítások szerint 2027-re a magyar lakosság 20-70 év közötti korosztályában már minden tizedik ember cukorbeteg lesz.