Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Időseknek tart tornaórákat egy kispesti otthonban Nick Árpád, a világ egyik legerősebb embere

2020. február 12. 15:36 - szerző: 168 Óra

Nick Árpád 40 éves erőemelői karrierje során összesen kétmillió-kétszázezer tonnát emelt meg, érthető, ha 67 éves korára elfáradt. Élete már nem arról szól, hogy repülőket, hajókat és kamionokat húz el foggal.

Négy éve egy hátsérülés miatt be kellett látnia, hogy a teste már nem bírja azt a fizikai terhelést, amit fiatalabb korában. Pont ezután a felismerés után hívták el Kispestre, hogy tartson egy tornaórát. Ez olyan jól sikerült, hogy az erőemelő azóta

rendszeresen tornáztatja a helyi idősek otthonának lakóit, akik imádják őt.

Nick Árpád
Fotó: Youtube

„Minden héten nagyon várják, hogy menjek és én is szeretek velük lenni. Érdekes, mennyire más ez, mint hatalmas erőt kifejtve elhúzni foggal egy hajót vagy egy vonatot. Akkor vicsorogtam, eltorzult az arcom. Most egész mást csinálok, de nagyon élvezem. Az idősek csak úgy hívják: zenés matiné Árpival. Magnóról szólnak a dalok, úgy tornázunk körülbelül negyvenöt percet." 

Az időseknek speciális gyakorlatokat kell végrehajtaniuk. Sokan közülük ugyanis csak járókerettel tudnak közlekedni, vagy már kerekesszékbe kényszerültek – jelentette a Ripost.