Emiliano Sala holttestét találták meg a La Manche-csatornánál lezuhant kisrepülőgépben

2019. február 8. 09:32 - szerző: MTI

A Cardiff City csatára, Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál. A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált hivatalossá, hogy a labdarúgót találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben. 

Az eredményről a rendőrség tájékoztatta a játékos, illetve a gépet vezető 59 éves pilóta, David Ibbot családját. Ezen túl azt is közölte, hogy a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására. A pilótát egyelőre nem találták meg. A lezuhant kirepülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

A holttest azonosítása után a háromezer lelkes argentínai Progressóban, ahol Sala 3 és 15 éves kora között élt, gyakorlatilag mindenki a tragédiával foglalkozott. – Amióta értesültünk erről, az emberek csak erről beszélnek, a falut nagyon megérintette. Nagyon szerette, imádta őt mindenki" - mondta a francia hírügynökségnek Oscar Heymo, az egyik helyi étterem vezetője, Sala apjának barátja. – Szörnyű, ami történt, el se tudják képzelni, mit érzünk –  tette hozzá. – Micsoda szomorúság, ez a lehető legrosszabb hír" - reagált a bejelentésre a korábbi válogatott Gabriel Batistuta, aki Salához hasonlóan Santa Fe tartományból származik. – Nagyon fájdalmas az a hír. Részvétem Sala családtagjainak, barátainak és társainak ebben az oly nehéz pillanatban. Veletek vagyunk –  írta Twitter oldalán a köztársasági elnök Mauricio Macri, a Boca Juniors korábbi elnöke. – Mindannyian le vagyunk sújtva, neki ajánljuk a továbbjutást" - jelentette ki a Fox Sportnak Fernando Batista az U20-as világbajnokságra kijutott argentin válogatott szövetségi kapitánya.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiff Cityhez, ezért utazott Franciaországból Nagy-Britanniába január 21-én. Rendőrségi közlések szerint az egymotoros kisrepülőgép pilótája 500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. 

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff City. Közben az FC Nantes – amelynél a balesetet követő napokban több megemlékezés is volt – egy a klubhoz közel álló forrás szerint már felkért két ügyvédet annak vizsgálatára, milyen módon lehetne rábírni a Cardiff Cityt, hogy az átigazolási díjat kifizesse. Az utalás egyelőre nem történt meg, noha a szerződtetést hivatalosan regisztrálták.