Elgyötört, ősz öregembernek kinéző kölyköt szült a pécsi kolobusz, de nemsokára minden jóra fordul

2019. április 18., 13:38

Szerző:

A zászlósfarkú kolobuszok, más néven gerezák kölyke április 13-án szombaton látta meg a napvilágot – írta honlapján a Pécsi Állatkert.

A kis kolobusz érkezésével immár hét fősre bővült a pécsi gerezacsapat, amely egy szülőpárból, a szülők négy kölykéből és egy fiatal, idegen vérvonalú hímből áll. A kis gereza is egészséges, egyre többet lehet látni, amint az anyuka a családja körében kihozza a külső kifutóra. Az újszülött a fekete-fehér bundájú felnőttekkel ellentétben hófehér szőrű, körülbelül három hónapos korában ölti fel a kifejlett állatokra jellemző mintázatot.

A fehér bundának különleges szerepe van, hiszen felkelti a felnőttek figyelmét, akik így jobban odafigyelnek a kölyökre. 

Reméljük fiú, és Kristóf lesz a neve
Fotó: Pécsi Állatkert

A majom születése szakmailag is fontos esemény, mivel a zászlósfarkú kolobusz védett majomfaj, az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Törzskönyvi Program (ESB) keretein belül tartják és tenyésztik.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.