Elfogták a tolvajt, aki ellopott egy levágott szarvasfejet, a kórházban kifosztott egy alvó öregembert, végül pedig bebújt egy ágyneműtartóba

2019. március 13. 11:39 - szerző: 168 Óra

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 júliusában Mátraverebélyben egy őrizetlenül hagyott, lezáratlan gépkocsiból 10 000 forintot és két mobiltelefont, míg egy kisteherautó platójáról egy vadásztársaság tulajdonát képező,

550 000 forint értékű dámszarvasbika-fejet tulajdonított el.

2018 novemberében ugyancsak Mátraverebélyben a tetőt megbontva bement egy épületbe, és onnan különböző szerszámgépeket, valamint műszaki cikkeket hozott el 600 000 forint értékben.

Az elkövető 2018 decemberében egy rokonát látogatta meg a salgótarjáni kórházban, amikor az egyik kórteremben észrevett egy idős, alvó beteget, akinek az ágya melletti szekrény fiókjából eltulajdonította a mobiltelefonját valamint a pénztárcáját.

A gyanúsított cselekményeivel a sértetteknek több, mint 1 millió forint kárt okozott, melynek csak egy része térült meg.

A férfi már többször volt büntetve, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, amelynek során a nyomozó hatóság elől eltűnt, így elfogató parancsot is bocsátottak ki ellene. A nyomozók egy házban, az ágyneműtartóban találták meg a delikvenst  – írja az Ügyészség.