Elfogták a szorgos betörőpárost, az egyikük alig 14 éves

A két gyanúsított – aki közül az egyik még alig múlt 14 esztendős – adataink szerint az elmúlt év ősze óta Deszken, Algyőn, Kübekházán, Szegeden és Szentesen látogattak meg elsősorban boltokat, kocsmákat, ahonnan a készpénz mellett különféle árucikkeket is magukkal vittek.

2011. február 3., 05:34

Közel két tucat betöréses lopás írható annak a két személynek a számlájára, akiket kedden hallgattak ki gyanúsítottként és vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai. Az eltulajdonított értékek között dohányáru, szerszámgépek, öngyújtó, rágógumi, de még sorsjegy is szerepelt.

A páros az alkalmi lopásokat sem vetette meg, lezáratlan kerékpárt is magukkal vittek ugyanis, de egy gépkocsiban hagyott navigációs készüléket is megszereztek, a jármű ablakát betörve - írja a police.hu. Az eltulajdonított értékek összességében több millió Ft-ot tesznek ki. Volt néhány olyan eset is, ahol azonban sikertelenül jártak, hiszen miután az ajtót vagy ablakot betörve bejutottak, nem tudtak elvinni semmit. Így jártak pl. az egyik hamburgeres pavilonban, ahonnan üres kézzel (és egyben üres gyomorral) voltak kénytelenek távozni.

Az idősebb, 46 éves gyanúsítottnál megtartott házkutatás során a lopott tárgyak – dohányáru, kávé, italok – egy kis része előkerült, melyeket a rendőrség lefoglalt. A szegedi rendőrök vizsgálják, hogy e páros követett-e el további hasonló bűncselekményeket - írta a

baon.hu.

Tegnap 16:59

A japánkertnek és a japán stílusban épült kertnek az a célja, hogy egyszerre gyönyörködtessen és elgondolkodtasson, békés, nyugalmat árasztó helye legyen az elmélyülésnek, meditációnak. Ugyanakkor a japánkertben fellelhetjük az érdekes formájú köveket, ritka növényfajokat is.

2024. április 16., 19:12

A csodás lila virágaival pompázó orgona elbűvöl a látványával és az illatával, ám azt kevesen tudják, hogy az ehető növények közé tartozik. Mi több, kiváló immunerősítő, erős gyógyhatású növény.