Éji majom született a Fővárosi Állatkertben

2018. december 6., 19:32

Szerző:

Elképesztően aranyos éji majom született novemberben a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A majomkölyök családtagjai hátán lógva fejlődik.

Az állatkert honlapján azt írja, hogy Dél-Amerikában őshonos éji majmokról van szó, akik az állatkert Pálmaházában laknak, több más állattal együtt, például a lajhárokkal élnek társbérletben.

Jelenleg öten vannak a kölyökkel együtt. A kismajom az első hetekben még annyira pici volt, hogy elég nehéz volt észrevenni, de azóta elég sokat nőtt ahhoz, hogy némi szerencsével már a nagyközönség is jól láthassa.

Az egyhónapos kismajom persze még mindig kicsinek számít, idejének nagy részét azzal tölti, hogy anyukája, vagy a család más tagjainak szőrébe csimpaszkodva cipelteti magát. Az éji majmok igen gondos szülők, és a kölyök felnevelésben az anyaállat mellett rendszerint az apa és a családi csoport többi tagja is részt vesz.

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.