Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Ehetetlen halat terítő nemzetközi orvhalász- és csempészbandára csaptak le a hatóságok, magyar szervek is részt vettek az akcióban

2019. május 14. 13:05 - szerző: 168 Óra

Emberi fogyasztásra alkalmatlan halat csempésző nemzetközi orvhalászbandára csaptak le a a román, az olasz, a spanyol, a francia és a magyar hatóságok.

A rendőrség közleménye szerint az öt országban összesen 150 helyszínen hajtottak végre házkutatást, hogy felgöngyölítsék a bandát, amely Bukarest mellett tizenhárom romániai megyében terítette az emberi fogyasztásra alkalmatlan, csempészett halat.

Az orvhalászok a spanyol, az olasz és a francia vizeken fogták ki a zsákmányt, olyan szakaszokon, ahol tiltott a halászat, mivel szennyezett a víz, így a halak emberi fogyasztásra alkalmatlanok. A zsákmányt aztán állat-egészségügyi iratok nélkül tárolták, majd hamis iratokkal, erre a célra létrehozott román cégek közreműködésével szállították Romániába.

A rendőrségi akció során a román hatóságok 30 tonnányi emberi fogyasztásra alkalmatlan halat foglaltak le és semmisítettek meg – írja a Főtér.