Együtt lottózik egész Győrújfalu, a nyereményből defribrillátort vettek, játszóteret építenek

2018. október 11., 16:42

Szerző:

Győrújfalu lakói évek óta közösen lottóznak, ha a főnyeremény egymilliárd forint fölé kúszik. A polgármester a Pénzcentrum megkeresésére arról beszélt, ilyenkor 75-80 ezer forintot dobnak össze a lakosok a közös szerencsejátékba, a nyereményekből a falu fejlesztésére is jut. 

Amikor a várható főnyeremény meghaladta a 3 milliárd forintot, nem volt ritka, hogy hetente 120-135 ezer forint értékben játszottak.

Ha a játékalap meghaladja a 83 ezer forintot, akkor a polgármester egy olyan szelvényt is felad,

amelyre a közösség szavazza meg a számokat.

Volt már, hogy komolyabb összeget nyertek az újfaluiak: 2014-ben például pont karácsony előtt lett egy négyesük a lottón, ami 2,3 millió forintot fizetett. Ezt szétosztották a lakosok között, „akkoriban, aki ötszáz forinttal volt bent a játékban az 15 ezer forintot kapott meg még karácsony előtt" – magyarázta a polgármester.

A kettes és hármas találatok nyereményösszegét nem veszik fel, hanem egy közös alapba gyűjtik.

A pénz felhasználásáról szintén a közösség szavaz. A pénzből csináltak karácsonyi díszkivilágítást, vettek defibrillátort, jövő tavasszal pedig Győrújfalu játszóterét fogják fejleszteni.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.