Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Egyszer minden jó véget ér, Bátor Lakat is elköszönt

2019. június 7. 16:58 - szerző: 168 Óra

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bátor Lakat az iskolában című megelőző-vagyonvédelmi programja végéhez ért a pécsi Apáczai Nevelési Központ 2. számú Általános Iskolában.

 A „Bátor Lakat” egy segítőkész, barátságos figura, amelyet az 5-8 éves korosztály számára alkottak meg a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei. A figura a füzet oldalain keresztül próbálja felhívni a gyermekek figyelmét többek között az otthonukat érhető veszélyforrásokra, arra, hogy gyermekként mire kell odafigyelniük, illetve melyek azok a feladatok, amelyekre a szüleik figyelmét is felhívhatják.

Bátor Lakat
Fotó: police.hu

A foglalkoztató füzet az otthonvédelem témakörén kívül tartalmaz a kerékpár- és gépjárművédelemhez kapcsolódó feladatokat is, illetve felhívja a figyelmet az utca veszélyeire, valamint abban is segít, hogy mi a helyes tennivaló egy talált tárgy esetén.

Az Apáczai Nevelési Központ 2. számú Általános Iskola első évfolyamos diákjai a tanév során összesen hét alkalommal találkoztak a figurával, a program a végéhez ért, június 5-én „Bátor Lakat” elköszönt a kisiskolásoktól – írta a police.hu.