Egy új fajra, a rókamacskára bukkantak Korzikán

2019. június 15., 10:35

Szerző:

A francia vadvédelmi hivatal (ONCFS) bejelentette, hogy a helyiek által rókamacskának nevezett új macskafajt fedeztek fel Korzika szigetén – írja a Sokszínű Vidék.

Az állat egyaránt hordozza az európai és az afrikai vadmacska DNS-ét is, de a teljes genetikai állományának feltérképezése még hátravan. Széles fülei és feketés farka van, emiatt rókára hasonlít, de a selymes szőre és arci adottságai viszont egyértelműen a házi macska jellegzetességei.

Ezt a vadon élő fajt korábban is ismertük, de nem volt faji meghatározása, mert éjszakai életmódot él és rendkívül rejtőzködő. Mondhatjuk, hogy rendkívüli felfedezés a mostani

– nyilatkozta Pierre Benedetti, az ONCFS egyik vezetője.

Korzikán egyébként már régóta rókamacskának nevezték az állatot a hossza miatt, és mert majdnem egy méter hosszú farka van.

 

Tegnap 16:59

A japánkertnek és a japán stílusban épült kertnek az a célja, hogy egyszerre gyönyörködtessen és elgondolkodtasson, békés, nyugalmat árasztó helye legyen az elmélyülésnek, meditációnak. Ugyanakkor a japánkertben fellelhetjük az érdekes formájú köveket, ritka növényfajokat is.

2024. április 16., 19:12

A csodás lila virágaival pompázó orgona elbűvöl a látványával és az illatával, ám azt kevesen tudják, hogy az ehető növények közé tartozik. Mi több, kiváló immunerősítő, erős gyógyhatású növény.