Egy óra alatt kétszer rabolt egy zöld nyelű konyhai késsel a rettenetes tinédzser Nógrádban

2018. május 16. 18:35 - szerző: 168 Óra

A Pásztói Rendőrkapitányságon tegnap délutáni tett bejelentést egy férfi, miszerint a pásztói vasútállomáson ismeretlen személy megfenyegette és kirabolta.

A rendőrök a végrehajtott azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves mátraverebélyi fiút. 

A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a pásztói vasútállomáson egy 19 éves férfit egy késsel megfenyegetett, majd a pénze átadására szólította fel. A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő készpénzt átadta a gyanúsítottnak, aki ezt követően elment a helyszínről. A fiatalkorú nem sokkal később a Tar felé menetrend szerint közlekedő vonaton, majd a tari vasútállomáson ugyancsak késsel megfenyegetett egy 13 éves fiút is és készpénze átadására szólította fel, aki engedelmeskedett neki.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai alapján a 15 éves fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy még május elején Pásztó belterületén, ugyanezen 19 éves sértettet megfenyegette és készpénze átadására szólította fel, azonban a férfi akkor értékei átadása nélkül távozott a helyszínről. 

A rendőrök a fiatalkorút két rendbeli rablás bűntett, valamint egy rendbeli rablási kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A pásztói nyomozók őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen – írja a police.hu.