Egy beteg macskának akart segíteni, megütötték Gyálon a állatvédő alapítvány elnökét

2019. április 22. 10:48 - szerző: 168 Óra

Két nő támadta meg Gyálon a Magyar Macskavédő Alapítvány (MAVED) elnökét, aki egy lesoványodott, beteges cicának szeretett volna segíteni.

Trebbi Daniela nem sokkal a támadás előtt látta meg a rossz állapotú állatot, ezért becsengetett a gazdájához, és felajánlotta a segítségét A válasz erre az volt, hogy

„Mire nincs magának ideje, menjen a picsába”.

A nő este kóbor macskákat etetett a piac környékén, amikor megint szembe jött vele a már látott, sovány macska. A nő azonnal enni adott a jószágnak, majd tovább is ment, hogy a többi éhes állatot is megetesse. Már hazafelé tartott, amikor a Kosztolányi Dezső utcában összefutott a macska gazdájával és a szomszédasszonnyal is.

„Ekkor éreztem, hogy valami elrepül a feje mellett. Megfordultam, meglepetten kiabálva, hogy: Maguk mit csinálnak, kővel dobálnak? Akkor támadott nekem, többször pofon vágott, a kezében macskaeledellel beletépett a hajamba" – írta a Facebookon a MAVED.  

A nő a rendőrséghez fordult, ahol kihallgatták. Az ügyben a Dabasi rendőtrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást.

A MAVED elnöke később a Facebookon köszönte meg a támogatást, amelyet kapott az incidens után. Jelezte, hogy soha nem fogja feladni.

(A Bors nyomán)