Díszpolgár lett Janicsák István és örül neki, mert így ingyen lesz a temetése

2019. augusztus 24., 16:32

Szerző:

Janicsák István, a szép emlékű Z'Zi Labor frontembere az asszonykórussal harmincöt éve mutatkozott be a városban, ahová a zenekar megálmodója és vezetője azóta is visszajár. Ápolja a barátságot, a város rendezvényein ismét a színpadon állnak. Szerény em­ber Janicsák István. Még a kö­zösségi oldalán sem dicsekedett a megtisztelő címmel, pedig volna oka rá, hiszen több évtizedes munkájának köszönhetően javasolták kitüntetését a városatyáknak – írja a Bors.

Janicsák Istvánt büszkeséggel tölti el a cím, mert mielőtt a díszpolgári címet adják, azt megszavazza a testület, ez pe­dig jelent valamit.


Fotó: Youtube

„Többen úgy gondolták, hogy a kitüntetés gyógyír ne­kem. Nincs mit gyógyítani, hiszen önként vállaltam egykoron a visszavonulást. Lá­nyom érdekében húzódtam a háttérbe, de ma már szívesen lépek újra színpadra, hiszen Veca megáll a saját lábán. Számomra ünnep, ha a színpadon lehetek" – mondta a zenész 

És hogy mivel jár a díszpolgári cím? Janicsák nevetve mondta, biztonságot nyújt, hi­szen a város saját halottjának tekinti majd és így ingyenes lesz a temetése.

Janicsák István lánya, Veca ma este a kisudvarnoki (Malé Dvornikiy) falunapon lép fel, ahol holnap Pataky Attila és Horváth Charlie is koncertet ad.