Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

2017. október 2. 17:11

Október 13. és 15. között negyedik alkalommal rendezik meg a budapesti kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zene programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle, csupa boltban nem kapható háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék vásárolható lesz a fesztiválon.

A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd italaikat. A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt prioritás a kolbász minősége lesz! És ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók sem.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat.

Lesz állatsimogató, meseszínház, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és egyéb népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasút makett kiállítás. A felnőtteknek mozdonyforgató, oldtimer autó- és motorkiállítás az Orientben, teakfa vasúti kocsi idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítás, valamint 50 zenei program 300 fellépőjével készülnek a szervezők.

A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó. A fesztiváljegy megvásárlásával a látogatók megtekinthetik a Vasúttörténeti Park látványosságait is, rengeteg gasztronómiai programon vehetnek részt, veteránjármű kiállításokat nézhetnek meg és számos zenei illetve folklór színpadi programon mulathatnak.

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk a www.kolbaszfeszt.hu-n és az esemény Fecebook-oldalán olvashatók.