Rengeteg védett madarat mészárolnak le éppen Libanonban

2020. október 29., 06:45

Szerző:

Szokatlanul erős a darvak vonulása a Földközi-tenger térségében, ezt kihasználva valósággal mészárolni kezdték a védett madarakat Libanon déli részén, számolt be róla Facebook-oldalán a Committee Against Bird Slaughter (CABS) orvvadászat-ellenes nemzetközi szervezet.

Mint fogalmaznak, az Afrikába tartó darvakat vadászok várják egy természetvédelmi területen. Egyik nap a szemtanúk szerint az orvvadászok két órán át zavartalanul lőhették fegyverekkel a madarakat.

A CABS szerint sok madár vérző sebekkel próbált menekülni a helyszínről, miközben már a repülés is nehezükre esett.

Az orvvadászat-ellenes szervezet azonnal bejelentést tett a hatóságoknál, ezután a hét elején egy 26, egy 34, illetve egy 40 éves gyanúsítottat őrizetbe vettek. Mindhárman beismerő vallomást tettek. Egyikük elmondta, 50 ezer libanoni fontért, átszámítva körülbelül 10 ezer forintért adott túl a madarakon. A másik két elkövető 100 ezer libanoni fontért adta el a lelőtt darvakat egy hentesnek.

(A Sokszínű Vidék nyomán)

 

 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.