Megcsúszott, a mélybe zuhant és a csigolyáját törte egy magyar artistalány Boszniában

2019. szeptember 16., 12:43

Szerző:

Szörnyű baleset történt egy bosnyák cirkuszban a múlt csütörtökön. A társulat egyik magyar tagja, a 20 éves Picard Lili ugyanis a légi mutatványa közben megcsúszott, és a mélybe zuhant. Lili közösségi összefogásnak köszönheti, hogy már Magyarországon várja, hogy megoperálják. A családja mellett az artistatársadalom is mellette áll, kollégái várják, hogy vért adhassanak neki – írja a Bors. – Megcsúszott a lába a lengőtrapézon, és lezuhant, körülbelül öt-hat mé­tert esett – közölte a lappal a lány édesanyja, Picard Tünde.Az igazgatóság azonnal a helyi kórházba vitte. Kiderült, hogy a harmadik csigolyája eltört, de nem műthették meg ott.

– Megdöbbentő és csodás összefogást tapasztaltunk végig. Lili hazahozatala körül sok fennforgás volt, mivel nem tudtuk, hogy csak légi úton, vagy szárazföldön is szállítható, ugyanis csupán szerb nyelven írt orvosi papírokat kaptunk. Szerencsére azonnal a segítségünkre siettek, a mentőktől rögtön jelentkezett Deoth Edit, a Fővárosi Nagycirkusz pedig segített lefordíttatni az orvosi papírjait, de artisták és más szakszervezetek is rögtön jelentkeztek. Volt, aki még katonai repülőt is szervezett volna – mondta az anya.

A Picard család 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza, a nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapja, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel bohócszámaival – írta a lap.

Tavaly ősszel Ausztriában, oberpullendorfi Zirkus des Grauens cirkuszban egy 27 éves magyar artistanő  szenvedett súlyos balesetet. A légtornász hét métert zuhant a trapézról, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. Eleinte mesterséges kómában tartották egy helyi kórházban, már itthon gyógyul.