Brutális halálfejes horgászmaszkban rabolt ki egy embert két jómadár Sümegen

2019. március 18., 13:11

Szerző:

A Tapolcai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves sümegprágai férfi és 20 éves hegymagasi társa ellen. 

A nyomozás jelenlegi adatai alapján március 16-án 21 óra 30 perc körül a két férfi csellel a helyszínre hívta egy sümegi vendéglátóegység alkalmazottját, akivel nem ismerték egymást. A megadott helyen várták a sértettet, maszkot húztak, majd erőszakkal elvették a nála lévő kistáskát, benne közel kétszázezer forint készpénzzel és iratokkal.

Vérfagyasztó álorca
Fotó: police.hu

A sértettet több alkalommal megütötték, majd elfutottak a helyszínről, kocsiba ültek és elindultak. A tapolcai rendőrök azonnal a keresésükre indultak. Perceken belül, 21 óra 50 perckor a Zalahaláp és Nyirád közötti útszakaszon, az Ódörögdi elágazóban szembe jött velük egy személyautó, a sofőr a rendőröket láttán egy földútra kanyarodott be. A járőrök utánuk mentek, és megállították őket. A kocsiban két férfi utazott. Az intézkedés során a járműből előkerült a bűncselekményből származó készpénz, a táska és az iratok is.

A rendőrök a két férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket. A két férfi beismerő vallomást tett– írja a police.hu.