Tisztikeresztes palacsintakirállyal vacsorázott Orbán Viktor, aki pénteken négyszer posztolt arról, hogy eszik

2019. július 13., 15:12

Szerző:

Orbán Viktor tegnap azt a benyomást keltette, hogy gyakorlatilag egész nap eszik. A táplálkozást egy hivatalos poszt szerint 9:12-kor, az Országház büféjében kezdte, látszólag virslivel, ám szerinte debrecenivel:

A publikum később arról is értesülhetett, hogy a miniszterelnök tökfőzeléket ebédelt fasírttal, ugyancsak az Országházban Rogán Antallal együtt:

Végül 19:25-kor a karmelita kolostorból hírt adott a vacsorájáról is, amelyet más kiválóságok mellett bizonyos Berci bácsi meghitt társaságában költött el. Berci bácsi Orbán jobbján látható:

De ki az a Berci bácsi? – vetődik fel a kérdés okkal, s joggal.

Nos, a hvg.hu derítette ki, hogy Orbán Viktor Berci bácsija nem más, mint Braun Bertalan, Brazíliában élő magyar származású üzletember, aki a tavaly januári Magyarok Brazíliában Konferencián a hungaricumnak számító mangalica disznóhús brazíliai sikereiről számolt be. Ugyanő a Grupo Frigorífico BB, a Grupo Cortés, a Grupo Palacsinta Representações elnök-vezérigazgatója is, aki tavaly kapta meg a magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatát a magyar-brazil kapcsolatok fejlesztéséért és a gazdaságdiplomácia sikereihez való hozzájárulásért.