Bottal piszkálta a vemhes szurikátát az ötödikes fiú, mielőtt földhöz vágta volna

2018. május 16. 09:31 - szerző: 168 Óra

A tiltás, majd a többszöri külön szóbeli figyelmeztetés ellenére is bottal piszkálta a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátáját, Zarát az az osztálykiránduláson lévő ötödikes fiú, akinek a rémült mongúzféle kisragadozó ösztönösen beleharapott a kezébe – írja a Borsnak. Ezután a fiú egy mozdulattal földhöz vágta az állatot, aki azonnal elpusztult a két kölykével együtt.

Zara és Toklovics Tamás 2017 februárjában
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

– Mérhetetlen fájdalom fogott el, amikor megláttam a mozdulatlan kis testét. A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta.

Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta az állatot, hanem bottal piszkálta

– idézte fel a végtelenül szomorú történetet Tokovics Tamás, az állatkert igazgatója a bulvárlap kérdésére.

Tokovics Tamás korábban elmondta, nem akar bűnbakot csinálni az iskolás fiúból. Azt szeretné, ha elkezdenénk egy olyan világot építeni, ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára.