Figyelem, a rántott csirkeláb után megérkezett Boros Lajos újabb filléres konyhai remeke
A Siófokon élő háztartási kisgépszerelő, Boros Lajos az egyszerű magyar konyha híve, és igyekszik minél olcsóbb megoldásokból kihozni a legfinomabb ízeket. Rengeteg kommentet kapott például
a ropogósra sütött csirkeláb,
ami Lajos személyes kedvence.
Boros Lajos mai bejegyzése egészen nosztalgikusra sikerült, hiszen az ínycsiklandó és mindössze 50 forintba kerülő ebédje nem más, mint
a kolbászsütésből megmaradt zsírral kezelt kenyér
– írja és mutatja a Ripost.
Az ínycsiklandó kompozícióhoz egy gyermekkori emléket mellékelt az aranykezű mester:
„Gyerekkoromban strandra jártunk, kaptunk 3 szendvicset!! Amikor du éhesek voltunk, odamentem a büféhez és kérdeztem mit kaphatok 1ft-ért. Egy karéj kenyeret! Megvettem, de megláttam ott a kolbászzsírt, ami még meleg volt!! Mondtam a néninek, hogy belemártaná-e a kenyerem, mivel már kolbász nem volt benne. Megtette, én pedig boldogan vittem a kenyeret nővéremhez. De közben mindenki megállított, hol vettem és megmondtam nekik!! Másnap már ki volt írva: Sültkolbászos zsíros kenyér 2 Ft. De az eladó megismert és azt mondta: ”Neked minden nap adunk egyet ingyen!„ Hát a strandon ez mennyei volt! Most pedig újra elkészítettem....nem rossz, de már inkább dermedve kenem a kenyérre!!”