2,2 millióra büntették Berki Krisztián feleségét, de a férjnek ez persze csak röhejes aprópénz

2020. július 20. 15:37 - szerző: 168 Óra

Berki Renáta anélkül reklámozta egy kereskedő cég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. 

A bújtatott reklámozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ami miatt már számos alkalommal járt el a GVH - írja oldalán a Gazdasági Versenyhivatal, akik emiatt Berki Krisztián feleségének cégére, a B&B Media Group Kft.-re 2,2 millió forint, a NEXT-TIME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re 1,2 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki.

A GVH az influenszer posztjait vizsgálván vette észre, hogy egy óra- és ékszerkereskedő vállalkozás termékeit hónapokon keresztül úgy népszerűsítette Berki Renáta (Mazsi) hogy a bejegyzéseiben nem tüntette fel, hogy azok reklámok.

Ezzel a hirdető és az influenszer is megszegte a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló törvényt,

ami szerint közöttük lévő kereskedelmi viszonyt egyértelműen, közérthetően és jól észlelhetően a fogyasztók tudomására kell hozni – indokolt a Versenyhivatal.

Berkiéket nyilván nem rázza meg a büntetés, legalábbis, ha elhisszük, hogyan élnek. A tavalyi főpolgármester-választáson 0,58 százaléknyi voksot szerzett celebritás nemrég úgy nyilatkozott a Hot magazinnak, hogy  „az én feleségem ne álljon órákat a tűzhely mellett a konyhában, és ne járjon sz*r autóval, épp ezért vettem neki egy vadonatúj, húszmilliós sportkocsit. És ez csak egy ajándék a sok közül"

Az áfacsaláért elítélt Berkit – aki egyébként egy január végi hír szerint nem kisebbet álmodik, mint hogy ő lesz Magyarország következő miniszterelnöke – saját sztorija szerint meg sem legyintette a válság.

Miután pedig nemrég rabosították, mert gyanúsított lett egy közlekedési balesetben, közölte: 

„Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5,

az én autómban 15 milliós kár keletkezett. 

Berki januárba azt állíotta, hogy toronyházi lakást nézett Miamiban, ugyanott, ahol David Beckham ex-futballista is vett egyet nemrégiben.

Ezt ekképp magyarázta:  

„Az a helyzet, hogy az emberek csak azt látják, hogy a Berki nagy lábon él, de azt nem tudják, hogy hol és milyen befektetések teszik ezt lehetővé. 

Mazsi és én is szeretjük a hosszan megtérülő üzleteket, amilyen például egy Miami lakás.