A bárányát sétáltatta a tardonai erdőben Richárd, amikor rátámadt egy vaddisznó, és majdnem megölte

2020. február 20., 09:38

Szerző:

Millimétereken múlt az élete annak a fiatalembernek, akit megtámadott egy vaddisznó a Kazincbarcikához közeli Tardonán, miközben a bárányát, Rumit sétáltatta az erdőben – írja a Blikk.

Tatárka Richárd a támadás után életveszélyes sérülésekkel került kórházba, többórás műtétje alatt az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot operáltak ki a testéből. Ha a combját eltaláló szúrás egy centivel odébb éri, artériát döf át, ő pedig elvérzik. Állapota most már stabil, de még hosszú kórházi kezelés vár rá, többek között

újra kell tanulnia járni.

„Egyszer csak a semmiből feltűnt egy vaddisznó, majd egyenesen a fiam felé rohan. Ricsinek esélye sem volt a menekülésre, az állat pillanatok alatt odaért, aztán felöklelte. Én ordítottam, ahogy csak tudtam, mert azt gondoltam, a hangtól megijed a disznó és elmegy. Közben hívtam a segélyhívót. Egy idő után az állat eltűnt, de nem mertem a fiamat megközelíteni, mert féltem, hogy visszajön és engem is megtámad" – mesélte a lapnak  a drámai pillanatokat Tatárkáné Gyenes Márta, a fiatalember édesanyja. 

A vérző Richárdot végül egy mentőrovos segítségével hozták ki az erdőből.

A család ügyvédhez fordult.