Baltával verte Suzi, a kutya fejét szadista gazdája, a vérző ebnek a szomszédok adtak menedéket

2019. február 21., 10:36

Szerző:

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság eljárást indított állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. István és M. Antal kungyalui lakosok ellen.

Az eddigi adatok alapján G. István barátjával együtt  február 16-án kora este saját otthonában súlyosan bántalmazott egy keverék kutyát, amely pár napja került a tulajdonába.

Egy madzagot tettek Suzi nyakára, amelynek segítségével lefogták, majd egy fejszével többször a fején megütötték, miközben rugdosták is.

Az állatkínzás után  a magára hagyott eb elszökött és egy közeli házba bemenekült. Az ott lakó emberek azonnal ételt, italt adtak a rémült, több helyen vérző állatnak, és segítséget kértek. A kutya megmentésére civilek, orvosok és állatmentők is összefogtak. Köztük egy szabadnapos törökszentmiklósi rendőrnő is, aki saját kocsijával vitte Suzit Monorig. Innen az állatvédők szállították Budapestre, ahol ellátták, és azonnal megműtötték a súlyosan sérült ebet. A kutyus az időben érkező segítség hiányában biztosan elpusztult volna.

Fotó: police.hu

A rendőrök azonosították a 26 éves férfit és 32 éves társát, akik kihallgatásuk során elismerték a kegyetlen bántalmazást – írja a police.hu.

 

 

 

 

 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.