Állati szerencse: Kijutott a bálna a gyilkos folyóból

2020. szeptember 21. 13:57 - szerző: 168 Óra - forrás: MTI

Kijutott a tengerre az a hosszúszárnyú bálna, mely hetekre megrekedt egy krokodiloktól nyüzsgő folyóban Ausztrália északi részén.

A Kakadu Nemzeti Park Keleti Aligátor nevű folyójába három hosszúszárnyú bálna keveredett be. Először szeptember 2-án észlelték őket több mint húsz kilométerre a folyótorkolattól, hetekkel azután, hogy beúsztak a folyóba - közölte az ausztrál Északi területen lévő park szóvivője.

A másik két bálna vélhetően korábban elhagyta a területet. Végül a trió harmadik tagja is sikeresen kijutott a szűk csatornákon át a széles folyótorkolathoz és a hétvége során kikerült a Van Diemen-öbölbe.

Korábban nem tapasztaltak ilyet és a szakértők nem találnak magyarázatot arra, miért keveredett be legalább három mélytengeri állat ilyen messze a szárazföld belsejébe egy zavaros vizű folyóba

Nevével ellentétben a Keleti Aligátor folyóban, sőt, egész Ausztráliában sem élnek aligátorok. A folyót a benne nyüzsgő krokodilokról nevezték el európai felfedezők, akik nem tudtak különbséget tenni a hüllőfajok között.