Nem panaszkodik a 100 éves Bálint György, de sokat gondol arra, hogy van-e élet a halál után

2020. január 16., 10:27

Szerző:

„Nem panaszkodom, csak olyan bajaim vannak, amin az orvosok nem tudnak segíteni. Elkopott minden: a hallásom és a látásom is megromlott. Nehezen járok, ami nemcsak a baleset eredménye, hanem a korral is jár: elkopnak a térdízületek” – mesélte a Blikknek Bálint gazda, aki azt is elárulta, hogy sokat szokott merengeni a múlton és azon töprengeni, hogy

mi lehet a halál után.

Prima Primissima - Bálint György Bálint György
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

„Sokat gondolok arra, mi van az élet után, van-e Isten, és talán egy napon azt is meg fogom tudni, hogy mi történt pontosan az édesanyámmal” - tette hozzá a gazda, aki hosszú élete során négyszer nősült meg, abból kétszer vette el első szerelmét, Annát, akinek fiát is köszönheti. Azonban jelenlegi feleségével nem csak egy társat, de egy nagyobb családot is nyert. Tartalmas és boldog élete, így már csak akkor lenne jobb, ha valamelyik dédunokája is követné a természet iránti érdeklődését.

„A tízéves Ádám dédunokámban látom az érdeklődést a természet iránt. Az édesapjával meg a nagyapjával szívesen járnak gombászni. Remélem, hogy a többiek legalább passzióból szívesen foglalkoznak majd a növényekkel, állatokkal, amikről szívesen beszélek velük, ha kérdeznek” – mondta Bálint György.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.