Az állam ellenségeivé nyilvánították a mosómedvéket Japánban

2018. szeptember 24., 13:55

Szerző:

Egyre nagyobb gondot okoznak a mosómedvék Japánban, az invazív faj populációja ugyanis tíz év alatt megháromszorozódott.

Az Aszahi Simbun japán napilap hétfői közlése szerint az eredetileg Észak-Amerikából háziállatként behozott mosómedvék populációja a háromszorosára növekedett, és a szigetország 47 tartományából már 44-ben megtalálhatók – kilenccel több tartományban, mint tíz éve.

A földművesek évek óta egyre nagyobb károkról panaszkodnak. Az állatok ráadásul beveszik magukat Japán hagyományos faházaiba, templomaiba és szentélyeibe, és ott is jelentős károkat okoznak.

A mosómedvék annyira elszaporodtak, hogy Tokió invazív, vagyis betelepült fajjá, ezáltal az állam ellenségévé nyilvánította a mosómedvéket.

Tegnap 19:12

A csodás lila virágaival pompázó orgona elbűvöl a látványával és az illatával, ám azt kevesen tudják, hogy az ehető növények közé tartozik. Mi több, kiváló immunerősítő, erős gyógyhatású növény.

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!