Úgy vedelik a magyarok az ásványvizet, mintha a csapvíz nem lenne kiváló minőségű

2019. június 24., 11:40

Szerző:

Negyven év alatt szinte a semmiből Európa élvonalába ugrott a magyarok ásványvízfogyasztása - írja a 24.hu a Világgazdaság hétfői lapszáma alapján.

A Világgazdaság szerint Európában az ásványvíz-értékesítésben jóval nagyobb szerepet kap a marketing, mint a szomjúság, ugyanis a tagállamok szinte mindegyikében jó minőségű, könnyen elérhető és olcsó víz folyik a csapokból. Hazánkban 1972-ben még szinte mérhetetlen volt a palackozott víz fogyasztása, fejenként két liter, míg most

ugyanez éves szinten 126,3 liter.

A Világgazdaság összesítése szerint Magyarországot szinte csak a déli nemzetek előzik meg: Portugália, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, illetve Németország. Írországban és Németországban lényegesen kevesebb ásványvizet isznak (48,2 és 35,9 liter), mint Magyarországon.

A 24.hu tavaly áprilisban arról írt, hogy az ember akkor is képes műanyagot bevinni a szervezetébe, ha a kupakot, plasztikpalackot nem is képes elrágni. A legtöbb mikroműanyag ugyan veszélytelen, de vannak köztük kockázatot rejtők, és az apró felületen remekül megtapadnak különböző mérgező anyagok.

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.