Szombaton megvették, most sokszoros áron, az interneten árulják a néhai Andy Vajna bőrkötéses forgatókönyveit

2019. december 10. 11:05 - szerző: 168 Óra

Egy internetes aukciós oldalon, az eBayen kötöttek ki – ráadásul sokszoros áron – azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket szombat délután árvereztek el a Nagyházi Galériában – írja a Blikk.

A liciten az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának kikiáltási ára például 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az eBayen pedig

több mint félmillióért próbálnak rajta túladni.

Az aukción a forgatókönyvek és sok egyéb mellett felkínálták a Rambo-filmekben szereplő késeket, a filmmogul Bentley-ét, egy Munkácsy-képet, egy Kovács Margit-kerámiát, több bútort és rengeteg fotót.

 

„Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat" – nyilatkozta a lapnak  Vajna Tímea, aki az aukción nem tudott részt venni, mert Los Angelesben kezdett új életet.